Gasilci na intervencijah uporabljamo različne naprave, opremo in pripomočke.

Motorna brizgalna Rosenbauer, z zmogljivostjo 800 l/min pri 8 barih pritiska, je namenjena črpanju vode iz naravnih virov ali hidrantnega omrežja. Črpalka je bila izdelana leta 1979. Poganja jo Volkswagnov zračno hlajeni motor.

Prezračevalec je namenjen prezračevanju zadimljenih prostorov. S tem iz prostorov hitro odstranimo dim in toploto. Uporablja se lahko tudi ob gašenju z notranjimi napadi. Takšna uporaba zahteva usposobljene napadalne skupine in skupino, ki upravlja s prezračevalcem. Takšna uporaba omogoča napadalcem hitrejše napredovanje v prostoru, saj odriva dim in toploto stran od njih.

Izpihovalec se uporablja pri gašenju požarov v naravnem okolju. Z njim odpihnemo plamen ali gorljiv material.

Nahrbtnjače se uporabljajo za gašenje požarov v naravnem okolju.

Različne ročnike uporabljamo za oblikovanje curkov vode. Večinoma uporabljamo turbo ročnike, ki omogočajo oblikovanje različnih curkov in regulacijo pretoka vode. Različne gasilske armature uporabljamo za dobavo vode od črpalke do ročnika.

Za izdelavo gasilne pene uporabljamo mešalec pene, ročnik za težko peno, ročnik za srednjo peno. Za manjšo količino srednje težke pene imamo ročnik z vgrajeno posodo s penilom. S pomočjo prezračevalca lahko izdelujemo tudi lahko peno.

Izolirni dihalni aparat je namenjen varovanju človeških dihalnih organov. Poleg osnovne funkcije varovanja dihalnih organov ščiti tudi oči in ostali del obraza. Gasilca uspešno varuje pred strupenimi snovmi, vročim zrakom, dimom in pomanjkanjem kisika v zraku. Uporabljamo izolirne dihalne aparate znamk Auer in Dräger. Na voljo imamo osem šest litrskih tlačnih posod, v katerih je pod tlakom 300 barov stisnjenih približno 1800 litrov zraka. Takšna količina zraka zadostuje za od 20 do 45 minut dela gasilca, odvisno od fizične in psihične zahtevnosti dela.

Električni agregat Geko 7402-ED-AA/HEBA se uporablja za oskrbo z električno energijo na intervencijah. Moč agregata je pri trifaznem toku 6,5 kVA in 5,5 kVA pri enofaznem toku. Agregat je odporen proti brizgajoči vodi (IP54). Opremljen je s šuko vtičnico, 32 A 3-polno CEE vtičnico in 16 A 5-polno CEE vtičnico. Vtičnice imajo zaščito IP68. Agregat ima ojačevalnik zagonskega toka.

Električni agregat Uljanik je bil izdelan leta 1973 v ladjedelnici v Puli. Moč agregata je 55 kVA. Poganja ga Deutzov dizelski motor.

Potopne črpalke so namenjene črpanju vode iz zalitih prostorov. Črpajo lahko tudi umazano vodo. Imamo dve črpalki z zmogljivostjo 600 l/min in eno črpalko z zmogljivostjo 900 l/min.

Sesalnik je namenjen odstranjevanju vode, ki je potopne črpalke zaradi prenizke gladine ne morejo več črpati. Sesalnik ima vgrajeno manjšo potopno črpalko, ki sproti črpa vodo iz posode, kar omogoča neprekinjeno pobiranje večjih količin vode.

Prenosni reflektor uporabljamo za osvetlitev mesta dogodka, ki ga ne moremo osvetliti s pomočjo svetlobnega stolpa na vozilu. Stojalo omogoča dvig dveh 1000 watnih halogenskih reflektorjev na višino 4,5 metra. Stojalo je možno postaviti na neravnem terenu in ga dodatno stabilizirati s pomočjo vrvi. Reflektorja imata zaščito IP54, električni vtič pa IP68.

Kabelski podaljški in razdelilci imajo zaščito IP68 in zagotavljajo varno delo tudi v najtežjih pogojih. Izdelali smo tudi nekaj prehodnih kosov, ki nam omogočajo priklop električnih naprav na različne vtičnice.

Motorno žago, kotno brusilko, vrtalnik, različne vzvode in lomilke, različne klešče, izvijače, natične ključe, viličaste ključe, kramp, lopate, sekire, kladiva in drugo orodje uporabljamo pri različnih tehničnih posegih. Pri tem se uporablja tudi ustrezna zaščitna oprema.

Nosila uporabljamo za transport poškodovancev in nenadno obolelih. Imamo zajemalna nosila in K nosila s pripadajočimi trakovi.

Nahrbtnik z opremo za nudenje prve pomoči ima povoje, gaze, trikotne rute, obliže, škarje, nož, aspirin ... V nahrbtniku imamo tudi večjo količino aluplast gaz različnih velikosti za nudenje prve pomoči pri opeklinah.

Za komunikacijo na intervencijah uporabljamo ročne radijske postaje znamk Motorola in Hytera.

Baterijske svetilke uporabljamo pri delu v nočnem času ali v pogojih slabše vidljivosti. Svetilke lahko nosimo v roki ali pa jih pritrdimo na čelado. Uporabljamo klasične svetilke znamke Mag Lite ter led svetilke znamk Led Lenser in Underwater Kinetics, ki so primerne tudi za delo v eksplozivnem ozračju.